‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Op zoek naar concrete hulp bij WW-aanvraag en naar sollicitatiebegeleiding? l Rechtsgevoel

Bent u werkloos geworden of dreigt er ontslag dan krijgt u rondom de beëindiging van uw dienstverband en de aanvraag van een WW-uitkering te maken met de regels en verplichtingen van UWV.

Mieke Bosma van Rechtsgevoel geeft persoonlijke begeleiding en concrete hulp bij de inschrijving als werkzoekende bij UWV, de WW-aanvraag en het voldoen aan de (sollicitatie-)verplichtingen van UWV.

Concrete hulp bij aanvraag WW + Sollicitatiebegeleiding

Traject WW-aanvraag en sollicitatiebegeleiding UWV:

 

  • WW-aanvraag: (digitaal) aanvragen van de WW-uitkering bij het UWV.

 

  • WW-verplichtingen: stapsgewijs leren hoe je kunt voldoen aan de WW-verplichtingen en werken vanuit Mijn Werkmap en Mijn UWV.

 

  • Curriculum Vitae: het maken van een CV dat gebruikt kan worden bij toekomstige sollicitaties.

 

  • Werk: uitzoeken en bepalen op welke vacatures je het liefst zou willen solliciteren dus wat wil ik en wat kan ik?

 

  • Vacatures zoeken: praktische handvaten om geschikte vacatures te zoeken en het benutten van vacaturezoekmachines.

 

  • Netwerken: hoe kun je zodanig netwerken dat het goed voelt en bij jou past?

 

  • Sollicitatiebrief: hoe schrijf je op een vacature een sollicitatiebrief, waarbij jouw motivatie en geschiktheid goed uit de verf komen en hoe solliciteer je digitaal?

 

  • Sollicitatiegesprek: wat kun je van een sollicitatiegesprek verwachten en hoe bereid je je goed voor op mogelijke vragen, (incl. evaluatie na het gesprek)?

 

Geïnteresseerd in een persoonlijk traject sollicitatiebegeleiding? Neem contact op met  Mieke Bosma (info@rechtsgevoel.nl/06-81113000). U ontvangt dan een trajectvoorstel op maat, zodat u op korte termijn aan de slag kunt! 

 

Tip! Rechtsgevoel kan bij ontslag op basis van een vaststellingsovereenkomst als deel van de onderhandelingen een vergoeding van de  kosten van een sollicitatietraject meenemen. Laat uw vaststellingsovereenkomst dan ook altijd checken door Mieke Bosma, voordat u tot ondertekening overgaat.

 

Rechtsgevoel Juridisch Advies op het gebied van Werk en Uitkering te Ommen

 

Laatste nieuws

Maak in 10 stappen een vaststellingsovereenkomst op maat met de onlinetool van Rechtsgevoel: snel en vaste lage prijs!

Het is in Nederland mogelijk dat werkgever en werknemer in onderling overleg een beëindigingsregeling sluiten zonder een ontslagprocedure te voeren.…

› Hele artikel

Tijdelijke maatregel UWV herbeoordeling WIA

Wat houdt deze nieuwe aanpak concreet in? Het is niet langer noodzakelijk dat de werkgever zelf een herbeoordeling aanvraagt rond…

› Hele artikel

Quickscan vereenvoudigde behandeling WIA-aanvraag 60+

Wat is de reden van deze vereenvoudigde behandeling WIA-aanvraag voor 60+? Het wegwerken van de achterstanden, die bij het UWV…

› Hele artikel