‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Op zoek naar concrete hulp bij WW-aanvraag en naar sollicitatiebegeleiding? l Rechtsgevoel

Bent u werkloos geworden of dreigt er ontslag dan krijgt u rondom de beëindiging van uw dienstverband en de aanvraag van een WW-uitkering te maken met de regels en verplichtingen van UWV.

Mieke Bosma van Rechtsgevoel geeft persoonlijke begeleiding en concrete hulp bij de inschrijving als werkzoekende bij UWV, de WW-aanvraag en het voldoen aan de (sollicitatie-)verplichtingen van UWV.

Concrete hulp bij aanvraag WW + Sollicitatiebegeleiding

Traject WW-aanvraag en sollicitatiebegeleiding UWV:

 

  • WW-aanvraag: (digitaal) aanvragen van de WW-uitkering bij het UWV.

 

  • WW-verplichtingen: stapsgewijs leren hoe je kunt voldoen aan de WW-verplichtingen en werken vanuit Mijn Werkmap en Mijn UWV.

 

  • Curriculum Vitae: het maken van een CV dat gebruikt kan worden bij toekomstige sollicitaties.

 

  • Werk: uitzoeken en bepalen op welke vacatures je het liefst zou willen solliciteren dus wat wil ik en wat kan ik?

 

  • Vacatures zoeken: praktische handvaten om geschikte vacatures te zoeken en het benutten van vacaturezoekmachines.

 

  • Netwerken: hoe kun je zodanig netwerken dat het goed voelt en bij jou past?

 

  • Sollicitatiebrief: hoe schrijf je op een vacature een sollicitatiebrief, waarbij jouw motivatie en geschiktheid goed uit de verf komen en hoe solliciteer je digitaal?

 

  • Sollicitatiegesprek: wat kun je van een sollicitatiegesprek verwachten en hoe bereid je je goed voor op mogelijke vragen, (incl. evaluatie na het gesprek)?

 

Geïnteresseerd in een persoonlijk traject sollicitatiebegeleiding? Neem contact op met  Mieke Bosma (info@rechtsgevoel.nl/06-81113000). U ontvangt dan een trajectvoorstel op maat, zodat u op korte termijn aan de slag kunt! 

 

Tip! Rechtsgevoel kan bij ontslag op basis van een vaststellingsovereenkomst als deel van de onderhandelingen een vergoeding van de  kosten van een sollicitatietraject meenemen. Laat uw vaststellingsovereenkomst dan ook altijd checken door Mieke Bosma, voordat u tot ondertekening overgaat.

 

Rechtsgevoel Juridisch Advies op het gebied van Werk en Uitkering te Ommen

 

Laatste nieuws

Studiekostenbeding na inwerkingtreding Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden per 1 augustus 2022

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden, die per 1 augustus a.s. in werking treedt, regelt dat werkgevers bij wet, CAO…

› Hele artikel

Invoering Wet betaald ouderschapsverlof (2 augustus 2022)

In het huidige stelsel bedraagt het zwangerschaps- en bevallingsverlof 16 weken, met recht op een uitkering van het UWV ter…

› Hele artikel

De subsidieregeling ‘Behoud langdurig zieke zorgwerknemers’ biedt tijdelijke ondersteuning aan werkgevers in de sector zorg en welzijn om langdurig zieke zorgwerknemers te behouden voor de zorg.

Wie kunnen deze subsidie aanvragen? Werkgevers in de sector zorg en welzijn kunnen deze subsidie aanvragen om langdurig zieke zorgwerknemers…

› Hele artikel