‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Hoe zit het met een tijdelijk contract?

Loop je aan tegen vragen over de wettelijke regels rondom tijdelijke contracten, zoals de proeftijd, het concurrentiebeding, de aanzegtermijn bij beëindiging of de ketenbepaling?

Lees hieronder verder!

Proeftijd:

  • Bij een dienstverband van 6 maanden of korter is het niet toegestaan een proeftijd op te nemen.

 

Concurrentiebeding:

  • In contracten voor bepaalde tijd mag geen concurrentiebeding (en relatiebeding) worden opgenomen. Uw werkgever mag alleen een concurrentiebeding opnemen, wanneer er sprake is van zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen. De werkgever moet dit in het arbeidscontract goed motiveren.

 

Aanzegtermijn bij beëindiging:

  • Bij het aflopen van een tijdelijk contract van 6 maanden of langer, moet de werkgever minimaal 1 maand voor de einddatum schriftelijk laten weten of het contract wordt beëindigd. Wanneer het contract wordt voortgezet, moet de medewerker tijdig op de hoogte worden gesteld op welke voorwaarden dit gebeurt. Neemt de werkgever de aanzegtermijn niet in acht dan geldt een boete gelijk aan de periode dat de werkgever te laat is met aanzeggen.

 

Opvolgende contracten (ketenbepaling):

  • Vanaf 1 januari 2020 kunnen werkgever en werknemer 3 tijdelijke contracten in maximaal 3 jaar aangaan.

 

 

Reacties van cliënten: 


“Ik ben heel blij dat het arbeidscontract nu geregeld is. Daardoor heb ik duidelijkheid en kan ik deze kwestie afsluiten. Hartelijk dank voor je hulp!”

“Mag ik je bedanken voor het uitvoerig uitzoeken van deze gecompliceerde zaak? Super hoe je dit hebt aangepakt èn dat je het in de brief zo duidelijk hebt onderbouwd!”

“Fijn dat je er zo snel mee aan de slag gaat! Ik kan het beter van me afzetten nu het in goede handen is bij jou!”

 

Rechtshulp bij problemen met arbeidscontract ontslag in Almelo Balkbrug Coevorden Dalfsen Dedemsvaart Den Ham Hardenberg Heino Hellendoorn Hoogeveen Lemele Lemelerveld Marienberg Meppel Nieuwleusen Nijverdal Ommen Raalte Sibculo Vroomshoop