‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Wie is Rechtsgevoel?

Begin 2005 ben ik gestart met Rechtsgevoel, een juridisch adviesbureau in Zwolle op het gebied van werk en uitkering. Na een juridische HBO-opleiding ben ik 10 jaar werkzaam geweest als rechtshulpverlener bij een grote, landelijk bekende vakbond. Ik leerde daar de kneepjes van het vak. Het persoonlijk behartigen van de belangen van werknemers, werkgevers en mensen met een uitkering of voorziening ligt mij na aan het hart.

Lees hieronder meer!

In mijn dagelijkse praktijk staat een snelle en praktische afhandeling van juridische kwesties voorop. Zaken komen niet op een grote stapel terecht. Ik sta u persoonlijk te woord en u kunt vertrouwen op een deskundig advies. Juridische taal leg ik u duidelijk uit. In goed overleg bekijk ik met u welke oplossing passend zou kunnen zijn in uw concrete situatie. Zo is iedere zaak maatwerk bij Rechtsgevoel!

Problemen rond werk en uitkering worden soms te snel de juridische molen ingetrokken, waarbij weinig ruimte en aandacht wordt geboden voor de menselijke kant van een zaak. Er kan recht worden gedaan, maar dat wil niet zeggen dat die uitkomst een goed Rechtsgevoel geeft. Ik probeer voor u tot oplossingen te komen zonder lange juridische procedures. Met meestal lagere kosten tot gevolg!

In mijn vakbondstijd merkte ik dat er grote behoefte is aan laagdrempelige en betaalbare rechtshulp. Juist wanneer de inschakeling van een advocaat niet nodig is. In het arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht is bij de meeste zaken geen sprake van verplichte procesvertegenwoordiging door een advocaat.

Het inschakelen van een gespecialiseerd juridisch adviseur of rechtshulpverlener is dan een laagdrempelig en betaalbaar alternatief. Het uurtarief ligt aanmerkelijk lager dan in de advocatuur. Bij de advisering van een werknemer probeer ik bovendien regelmatig met de werkgever afspraken te maken over de vergoeding van (een deel van de) kosten hetgeen in een groot aantal gevallen slaagt.

Op deze website kunt u lezen wat ik u vanuit Rechtsgevoel te bieden heb.

 

 

 

 

Mieke Bosma Rechtsgevoel juridisch advies in Almelo Balkbrug Coevorden Dalfsen Dedemsvaart Den Ham Hardenberg Heino Hellendoorn Hoogeveen Lemele Lemelerveld Marienberg Meppel Nieuwleusen Nijverdal Ommen Raalte Sibculo Vroomshoop

 

Mieke Bosma, eigenaar van Rechtsgevoel