‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Bezwaarprocedure AOW, WAO, WIA, WMO, WW, ZW

Bent u het niet eens met een beslissing van het UWV, de SVB of van uw gemeente? Dan kunt u tegen deze beslissing bezwaar indienen.

Lees hieronder verder!

Bezwaar maken is mogelijk, wanneer u het niet eens bent met een beslissing van UWV of SVB of gemeente over een uitkering of voorziening, zoals:

U kunt dan binnen de bezwaartermijn, die in de beslissing staat (meestal 6 weken na de datum waarop de beslissing is afgegeven) een bezwaarschrift indienen. Het indienen van bezwaar kan ertoe leiden dat de betreffende instantie de beslissing intrekt of wijzigt.

Misschien denkt u dat het geen zin heeft te vechten tegen grote organisaties als het UWV of de SVB of ziet u op tegen het voeren van een procedure bij de gemeente? Rechtsgevoel staat u bij tijdens de bezwaarprocedure, wanneer u uw bezwaarzaak in behandeling hebt gegeven.

Alvast belangrijk om te weten dat UWV, SVB en gemeente een vergoeding voor (een deel van) de gemaakte kosten van juridisch advies kunnen toekennen, wanneer aan uw bezwaar tegemoet wordt gekomen.

Maak tijdig een afspraak, met het oog op de bezwaartermijn!

Reacties van cliënten:


“Hartelijk bedankt voor alles wat je voor mij hebt gedaan richting het UWV. Zonder jouw hulp was het  nooit gelukt te komen waar ik nu sta, ik ben je eeuwig dankbaar. Mocht iemand  anders hulp nodig hebben dan zal ik je van harte aanbevelen.”

“Wat fijn dat jij alles tot het einde op de juiste manier hebt afgehandeld en je niet hebt laten afschepen door de SVB!”

“De bezwaarzaak is uitstekend afgehandeld. Bedankt voor uw inzet, we zullen bij problemen met de Gemeente zeker weer een beroep op u doen!”

 

Zoekt u juridisch advies op het gebied van werk en uitkering in Ommen Hellendoorn Dedemsvaart Nieuwleusen Dalfsen Heino Raalte Coevorden Hardenberg Den Ham Lemele Balkbrug Hoogeveen Meppel Lemelerveld Marienberg Sibculo Vroomshoop Almelo