‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Onzekerheid door reorganisatie?

Een reorganisatie hoeft niet altijd tot ontslag te leiden, maar brengt wel onzekerheid voor een werknemer met zich mee. Wat zijn de gevolgen van een reorganisatie en wat kunt u dan het beste doen?

Lees hieronder verder!

U vraagt zich misschien af of uw functie als gevolg van een reorganisatie zal veranderen of komt te vervallen? Moet uw werkgever dan ander werk voor u zoeken en blijft uw loon gelijk? Wat te doen bij collectief ontslag of bedrijfsbeëindiging? Hoe zit het eigenlijk met de financiële situatie, waarin het bedrijf zich bevindt?

Het is mogelijk dat uw werkgever een informatiebijeenkomst organiseert om een toelichting te geven op de reorganisatie. Daarbij kunnen de Ondernemingsraad, vakbonden of UWV aanwezig zijn. Maak van deze gelegenheid gebruik en stel uw vragen!

Zo is het van belang te weten of sprake is van collectief ontslag, er gelden dan speciale regels. Mogelijk is er een Sociaal Plan afgesloten, waarin bepaalde regels met betrekking tot deze reorganisatie staan vermeld. Vraag uw werkgever om een exemplaar.  Maak voor advies en concrete hulp in uw situatie een afspraak met Rechtsgevoel!

Wanneer sprake is van ontslag op grond van een reorganisatie, moet er een bedrijfseconomische reden voor het ontslag zijn, zoals:

  • Slechte financiële situatie van het bedrijf
  • Structurele werk- of omzetvermindering binnen het bedrijf
  • Bedrijfsorganisatorische redenen
  • Beëindiging van (een deel van) de bedrijfsactiviteiten
  • Technologische veranderingen, zoals automatisering
  • Bedrijfsverhuizing

 

Heeft uw werkgever ontslag voor u aangevraagd of hebt u een vaststellings- of beëindigingsovereenkomst ontvangen, geef uw kwestie dan in behandeling bij Rechtsgevoel en maak een afspraak met Mieke Bosma!

Reacties van cliënten:


“Met ons gaat het goed, ondanks de reorganisatie mogen we beide blijven. Dankzij het verweerschrift dat jij hebt ingediend, hebben we onze baan kunnen behouden! Mensen komen naar ons toe om te vragen wie wij in de arm hadden genomen….”

“Mieke, ik denk nog regelmatig in grote dankbaarheid terug aan jouw persoonlijke begeleiding en inspanningen tijdens mijn ontslagzaak als gevolg van de reorganisatie bij mijn vorige werkgever.”

Juridisch advies over reorganisatie ontslag financiële situatie bedrijfsbeëindiging collectief ontslag ontslagaanzegging in Almelo Balkbrug Coevorden Dalfsen Dedemsvaart Den Ham Hardenberg Heino Hellendoorn Hoogeveen Lemele Lemelerveld Marienberg Meppel Nieuwleusen Nijverdal Ommen Raalte Sibculo Vroomshoop

Rechtsgevoel biedt ook hulp bij de WW-aanvraag en begeleiding bij het solliciteren en het voldoen aan de verplichtingen van UWV. Klik aan en lees verder!