‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Reorganisatie

Het reorganiseren van uw bedrijf kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn. Zoals afname van werk, een slechte financiële situatie of bedrijfsorganisatorische redenen. Ontslag van werknemers kan dan onvermijdelijk zijn.

Lees hieronder verder!

Voor ontslag op grond van een reorganisatie, moet een bedrijfseconomische reden zijn, zoals:

  • Slechte financiële situatie van het bedrijf
  • Structurele werk- of omzetvermindering binnen het bedrijf
  • Bedrijfsorganisatorische redenen
  • Beëindiging van (een deel van) de bedrijfsactiviteiten
  • Technologische veranderingen, zoals automatisering
  • Bedrijfsverhuizing

 

Voor het opstellen van een ontslagaanvraag en het voeren van de ontslagprocedure bij UWV, kunt u een afspraak maken met Rechtsgevoel. Wilt u uw werknemer(-s) eerst een voorstel op basis van een beëindigingsovereenkomst doen,  dan kan Rechtsgevoel u het opstellen van de vaststellingsovereenkomst, het bepalen van de transitievergoeding als het onderhandelen met de werknemer uit handen nemen.

Een outplacementtraject biedt de werknemer de gelegenheid om met begeleiding ander werk te zoeken. Bij de beëindiging van een dienstverband kan Rechtsgevoel namens de werkgever tot afspraken met de werknemer komen over de voorwaarden, waarop het dienstverband wordt beëindigd. Een outplacementtraject kan deel uitmaken van een dergelijke beëindigingsregeling.

Een andere optie is sollicitatiebegeleiding. De werknemer krijgt dan concrete hulp en begeleiding bij de WW-aanvraag en het voldoen aan de (sollicitatie-) verplichtingen van UWV. Sollicitatiebegeleiding is ook geschikt voor werknemers, die moeite hebben met computergebruik en niet (zelfstandig) kunnen werken in de digitale Werkmap van UWV om aan de verplichtingen voor de WW te kunnen voldoen.

Reacties van cliënten:


“Wij hebben jou ingeschakeld voor een medewerker, die het prima naar haar zin had met de collega’s, maar in haar werk geen uitdaging meer vond. Dankzij je advies hebben we in goede harmonie afspraken gemaakt over outplacement. Bedankt voor je inzet!”

“Nogmaals hartelijk dank voor jouw bijstand, waardoor het gewenste eindresultaat is behaald!”

Juridisch advies over problemen met reorganisatie ontslagprocedure UWV vaststellingsovereenkomst in Almelo Balkbrug Coevorden Dalfsen Dedemsvaart Den Ham Hardenberg Heino Hellendoorn Hoogeveen Lemele Lemelerveld Marienberg Meppel Nieuwleusen Nijverdal Ommen Raalte Sibculo Vroomshoop

U kunt uw kwestie direct in behandeling geven of contact opnemen met Mieke Bosma!