‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Hulp bij loonproblemen?

“Klopt mijn loon wel?” is een veelgestelde vraag voor, tijdens en na een dienstverband. Zo kan bij ziekte of arbeidsongeschiktheid sprake zijn van wijzigingen in de salarishoogte. Soms is de salarisbetaling opgeschort of stopgezet of zijn er andere loonproblemen.

Lees hieronder verder!

  • Loonachterstand: 

Wanneer er sprake is van loonachterstand of achterstallige loonbetaling, kan Rechtsgevoel voor u beoordelen of een loonvordering kan worden ingesteld. Hebt u te maken met loonachterstand of andere loonproblemen, aarzelt u dan niet en neem zo spoedig mogelijk contact op met Rechtsgevoel zodat uw kwestie in behandeling kan worden genomen.

 

  • Loonbetaling tijdens ziekte: 

Tijdens ziekte behoort uw werkgever gedurende 104 weken minimaal 70% van het overeengekomen loon door te betalen; gedurende de eerste 52 weken dient dit tenminste het voor de werknemer geldende minimumloon te zijn. Indien een CAO van toepassing is, kan een andere regeling gelden. Zijn er problemen met de salarisbetaling tijdens ziekte of twijfelt u of dit wel correct gebeurt, neemt u dan contact op met Rechtsgevoel!

 

  • Opschorting of stopzetting van de loonbetaling:

Op de loondoorbetalingsverplichting van de werkgever bestaan uitzonderingen. De werkgever mag in bepaalde gevallen namelijk het loon opschorten of stopzetten. Wanneer uw salarisbetaling is opgeschort of stopgezet, bijvoorbeeld tijdens ziekte en re-integratie, dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met Rechtsgevoel  zodat uw zaak in behandeling kan worden genomen!

 

Reacties van cliënten:


“Het loon klopte inderdaad niet. het wordt nu met terugwerkende kracht over 5 jaar verhoogd en uitbetaald. Nog hartelijk bedankt dat je me hierop hebt gewezen!”

“Ik zag op mijn rekening dat het achterstallig loon is gestort door mijn ex-werkgever. Jouw brief heeft zijn werk gedaan!

Rechtshulp bij problemen op het werk in Almelo Balkbrug Coevorden Dalfsen Dedemsvaart Den Ham Hardenberg Heino Hellendoorn Hoogeveen Lemele Lemelerveld Marienberg Meppel Nieuwleusen Nijverdal Ommen Raalte Sibculo Vroomshoop