‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Ziektewet (ZW)

Wanneer een werknemer ziek is, dient de werkgever (een deel van) het loon door te betalen. Bent u ziek en hebt u geen werkgever (meer) dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een Ziektewetuitkering (ZW) van het UWV.

Lees hieronder verder!

In de volgende situaties zou u in aanmerking kunnen komen voor een ZW-uitkering:

  • U bent uitzendkracht en bent ziek
  • Uw arbeidsovereenkomst loopt af tijdens ziekte
  • U hebt een WW-uitkering en bent ziek geworden
  • U bent ziek en vrijwillig verzekerd (geweest) voor de Ziektewet

Het UWV beoordeelt of u ziek bent in de zin van de Ziektewet en of u in aanmerking komt voor een ZW-uitkering. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek met de verzekeringsarts van het UWV.

Het is van belang dat u dit gesprek goed voorbereidt door uw medische klachten en beperkingen vooraf voor uzelf op een rijtje te zetten. Hierdoor voorkomt u dat u tijdens het gesprek belangrijke zaken vergeet te vertellen.

Bent u het niet eens met de beoordeling van het UWV? U kunt dan bezwaar indienen tegen de beslissing van het UWV tijdens de bezwaartermijn. Wilt u concrete hulp bij het opstellen van een bezwaarschrift, geef uw kwestie dan in handen van Rechtsgevoel. Doe het wel tijdig, met het oog op de korte bezwaartermijn!

Reacties van cliënten:


“Onze ervaring met Rechtsgevoel is een goed gevoel. Ga door, zoals je nu doet!”

“Ik heb zeker veel aan je advies gehad, het blijft toch moeilijk om zonder hulp van een kenner in het oerwoud van regels en wetgeving de goede weg te vinden.”

Juridisch advies bij ziekte arbeidsongeschiktheid ZW in Ommen Nijverdal Hellendoorn Dedemsvaart Nieuwleusen Dalfsen Heino Raalte Coevorden Hardenberg Den Ham Lemele Balkbrug Hoogeveen Meppel Lemelerveld Marienberg Sibculo Vroomshoop Almelo