‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Op zoek naar ander werk?

Vanwege ontslag, ziekte of omdat u behoefte hebt een andere wending aan uw leven te geven, bent u op zoek naar ander werk. Een traject van loopbaan - en outplacementbegeleiding kan dan een goede stap zijn. Reïntegratiebegeleiding tijdens ziekte kan nodig zijn voor succesvolle terugkeer in eigen - of ander werk.

Lees hieronder verder!

 

  • Outplacementbegeleiding:

Ontslag is soms onvermijdelijk. Vanwege een reorganisatie, een hoog oplopend arbeidsconflict of omdat je als werknemer niet meer op de juiste plek zit. Bij de beëindiging van een dienstverband kan Rechtsgevoel met uw werkgever afspraken maken over o.a. de vergoeding van de kosten van een outplacementtraject. Dit traject biedt tijd en ruimte aan de werknemer om het ontslag te verwerken en te realiseren welke stappen naar ander werk genomen moeten worden.

Kortom, begeleiding zodat u als werknemer inzicht krijgt in deze situatie en uitzicht op ander werk. Ook wanneer sprake is van een ontslagaanzegging of uw werkgever heeft een voorstel gedaan voor een beëindigingsregeling, kunt u de kwestie in behandeling geven bij Rechtsgevoel!

  • Loopbaanbegeleiding:

Soms is het voor een werknemer tijd om een andere wending aan de loopbaan te geven. Een loopbaantraject kan structuur geven in deze zoektocht. Het brengt de situatie zorgvuldig in beeld met behulp van een concreet plan van aanpak voor de nabije toekomst. Het kan inzicht bieden in: wie ben je, waar droom je van en wat heb je allemaal in huis? Rechtsgevoel kan in overleg met u en uw werkgever tot afspraken komen over de voorwaarden, waarop een loopbaantraject kan worden gevolgd. Neem voor een snelle start van het traject contact op met Rechtsgevoel!

  • Reïntegratiebegeleiding:

Wanneer bij ziekte en arbeidsongeschiktheid de stap naar terugkeer in het werk groot is, onzekerheid bestaat over de eigen capaciteiten of werkplek, kan begeleiding bij re-integratie nodig zijn. Hierdoor wordt de kans op een succesvolle terugkeer in eigen – of ander werk (zogenaamd eerste- of tweede spoor) vergroot. Rechtsgevoel kan in overleg met u en uw werkgever tot afspraken komen over de voorwaarden, waarop een reïntegratietraject kan worden gevolgd, en de kosten daarvan.

  • Sollicitatiebegeleiding:

Bent u werkloos en hebt u hulp nodig bij de inschrijving als werkzoekende bij UWV of de WW-aanvraag? Hebt u moeite met solliciteren of met het werken in de digitale Werkmap van UWV? Rechtsgevoel biedt persoonlijke begeleiding en concrete hulp bij de WW-aanvraag, het werken vanuit de Werkmap en het voldoen aan de sollicitatieverplichtingen van UWV. Wilt u zich laten begeleiden door Mieke Bosma van Rechtsgevoel, maak dan een afspraak voor sollicitatiebegeleiding.

Reacties van cliënten:


 “Hoewel wij elkaar door Corona niet fysiek hebben ontmoet, heb ik het contact als zeer persoonlijk ervaren. Mijn zorgen verdwenen hierdoor al snel, het gaf rust!”

“Het is heerlijk om me nu op mijn loopbaan te kunnen focussen. Geen moment spijt gehad, het is echt een bevrijding. Bedankt voor je hulp hierin!”

“Iedere dag meer bevestiging dat dit de goede keus is. Mieke. Dank dat je me dat duwtje in de goeie richting hebt gegeven!”

ontslag ziekte sollicitatiebegeleiding loopbaanbegeleiding outplacementbegeleiding reïntegratiebegeleiding WW-aanvraag inschrijving UWV Almelo Balkbrug Coevorden Dalfsen Dedemsvaart Den Ham Hardenberg Heino Hellendoorn Hoogeveen Lemele Lemelerveld Marienberg Meppel Nieuwleusen Nijverdal Ommen Raalte Sibculo Vroomshoop