‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Reintegratie-outplacement-loopbaanbegeleiding

Als werkgever kom je soms met de werknemer tot de conclusie dat deze niet meer op de juiste plek zit. Er is behoefte een andere wending aan de loopbaan te geven hetgeen juist duidelijk kan worden tijdens een periode van ziekte. Welke mogelijkheden zijn er aan reintegratie-, outplacement- en loopbaanbegeleiding? Hoe kom je als werkgever tot concrete afspraken hierover met de werknemer en voorkom je het verder oplopen van verzuim?

Lees hieronder verder!

 

  • Rechtsgevoel kan in overleg met u en uw werknemer afspraken maken over loopbaan en scholing. De voorwaarden, waarop een loopbaantraject en/of opleiding zal worden gevolgd, kunnen dan in overleg tussen werkgever en werknemer worden vastgesteld.
  • Wanneer bij ziekte of arbeidsongeschiktheid de stap naar terugkeer in het werk groot is, onzekerheid bestaat over de eigen capaciteiten of werkplek, kan begeleiding bij re-integratie een oplossing zijn. Dit vergroot de kans op een succesvolle terugkeer in eigen – of ander werk (zogenaamd 1e of 2e spoor). Dit kan uiteindelijk een kostenbesparing voor de werkgever opleveren. Hebt u vragen over re-integratiebegeleiding, neemt dan voor overleg contact op met Rechtsgevoel.

  • Een andere optie is een outplacementtraject. Dit biedt de werknemer de gelegenheid om concrete stappen naar ander werk te zetten. Een outplacementtraject kan deel uitmaken van een beëindigingsregeling, eventueel in combinatie met sollicitatiebegeleiding.
  • Bij de beëindiging van een dienstverband kan Rechtsgevoel namens de werkgever tot afspraken met de werknemer komen over de voorwaarden, waarop het dienstverband wordt beëindigd. Deze afspraken worden dan vastgelegd in een vaststellings- of beëindigingsovereenkomst. Wilt u een concrete kwestie in behandeling geven dan kunt u contact opnemen met Mieke Bosma.

 

Reacties van cliënten:


“De inbreng van Mieke heeft opgeleverd dat de betrokken mensen zich gekend voelen en zich weer bezig kunnen houden met waar het echt om gaat: richten op herstel, reïntegratie of een nieuwe werkomgeving. Kortom vakwerk!”

“We zijn dankbaar voor je aanpak om in goed overleg tot  afspraken over beëindiging te komen, en de medewerker aan de slag kan met toekomstplannen!”

Juridisch advies outplacement ontslag vaststellingsovereenkomst in Almelo Balkbrug Coevorden Dalfsen Dedemsvaart Den Ham Hardenberg Heino Hellendoorn Hoogeveen Lemele Lemelerveld Marienberg Meppel Nieuwleusen Nijverdal Ommen Raalte Sibculo Vroomshoop