‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Afspraken over loopbaan en scholing?

Als werkgever kom je soms met de werknemer tot de conclusie dat deze niet meer op de juiste plek zit. Er is behoefte een andere wending aan de loopbaan te geven of aan omscholing. Hoe kom je tot concrete afspraken over loopbaan en scholing?

Lees hieronder verder!

  • Heeft de werknemer geen idee welk werk of welke opleiding hij/zij wil volgen? Dan kan loopbaanbegeleiding een goede stap zijn! Het kan de werknemer inzicht bieden in: wie ben je, waar droom je van en wat heb je allemaal in huis? Het brengt de situatie zorgvuldig in beeld met behulp van een concreet plan van aanpak voor de nabije toekomst,. Opleiding of omscholing kunnen hiervan deel uitmaken.
  • Rechtsgevoel kan in overleg met u en uw werknemer afspraken maken over loopbaan en scholing. De voorwaarden, waarop een loopbaantraject en/of opleiding zal worden gevolgd, kunnen dan in overleg tussen werkgever en werknemer worden vastgesteld.
  • Bij de beëindiging van een dienstverband kan Rechtsgevoel namens de werkgever tot afspraken met de werknemer komen over de voorwaarden, waarop het dienstverband wordt beëindigd. Deze afspraken worden dan vastgelegd in een vaststellings- of beëindigingsovereenkomst. Wilt u een concrete kwestie in behandeling geven dan kunt u contact opnemen met Mieke Bosma.

 

Reacties van cliënten:


“De inbreng van Mieke heeft opgeleverd dat de betrokken mensen zich gekend voelen en zich weer bezig kunnen houden met waar het echt om gaat: richten op herstel, reïntegratie of een nieuwe werkomgeving. Kortom vakwerk!”

“We zijn dankbaar voor je aanpak om in goed overleg tot  afspraken over beëindiging te komen, en de medewerker aan de slag kan met toekomstplannen!”

Juridisch advies outplacement ontslag vaststellingsovereenkomst in Almelo Balkbrug Coevorden Dalfsen Dedemsvaart Den Ham Hardenberg Heino Hellendoorn Hoogeveen Lemele Lemelerveld Marienberg Meppel Nieuwleusen Nijverdal Ommen Raalte Sibculo Vroomshoop