‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Reorganisatie en outplacement

Het reorganiseren van uw bedrijf kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn. Zoals afname van het werk, een slechte financiële situatie of bedrijfsorganisatorische redenen. Ontslag van werknemers is dan vaak onvermijdelijk.

Lees hieronder verder!

Voor ontslag op grond van een reorganisatie, moet een bedrijfseconomische reden zijn, zoals:

 

  • Slechte financiële situatie van het bedrijf
  • Structurele werk- of omzetvermindering binnen het bedrijf
  • Bedrijfsorganisatorische redenen
  • Beëindiging van (een deel van) de bedrijfsactiviteiten
  • Technologische veranderingen, zoals automatisering
  • Bedrijfsverhuizing

 

Voor het opstellen van een ontslagaanvraag en het voeren van de ontslagprocedure bij het UWV, kunt u contact opnemen met Rechtsgevoel. Wilt u uw werknemer(-s) eerst een beëindigingsvoorstel op basis van een beëindigingsovereenkomst doen, bel of mail dan voor overleg of maak een afspraak. Rechtsgevoel kan zowel het opstellen van de vaststellingsovereenkomst, het bepalen van de transitievergoeding als het onderhandelen met de werknemer uit handen nemen.

Een outplacementtraject biedt tijd en ruimte aan de werknemer om het ontslag te verwerken en te realiseren welke stappen naar ander werk genomen moeten worden. Bij de beëindiging van een dienstverband kan Rechtsgevoel namens de werkgever tot afspraken met de werknemer komen over de voorwaarden, waarop het dienstverband wordt beëindigd. Een outplacementtraject kan deel uitmaken van een dergelijke beëindigingsregeling.

Een andere optie is sollicitatiebegeleiding. De werknemer krijgt dan bij reorganisatie en outplacement concrete hulp en begeleiding bij de inschrijving als werkzoekende bij UWV, bij het indienen van de WW-aanvraag tot en met het daadwerkelijk solliciteren. Sollicitatiebegeleiding is ook geschikt voor werknemers, die moeite hebben met computergebruik en niet (zelfstandig) kunnen werken in de digitale Werkmap van UWV om aan de sollicitatieverplichtingen voor de WW te kunnen voldoen!

 

 

Reacties van cliënten:


“Wij hebben jou ingeschakeld voor een medewerker, die het prima naar haar zin had met de collega’s, maar in haar werk geen uitdaging meer vond. Dankzij jouw adviezen hebben we in goede harmonie afspraken kunnen maken over outplacement. Bedankt voor je inzet!”

“Nogmaals hartelijk dank voor je bijstand en hulp, waardoor het gewenste eindresultaat is behaald!”

 

Wilt u meer lezen over ontslag, klik aan lees verder!

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over sollicitatiebegeleiding of een outplacementtraject, neem dan contact op!