‘Want niet voor alle zaken heb je een advocaat nodig!’

Afspraken over loopbaan en scholing?

Als werkgever kom je soms met de werknemer tot de conclusie dat deze niet meer op de juiste plek zit. Er is behoefte bij de werknemer een andere wending aan de loopbaan te geven of zich om te scholen. Wat is er dan mogelijk aan afspraken over loopbaan en scholing?

Lees hieronder verder!

  • Heeft de werknemer geen idee welk werk of welke opleiding hij/zij wil volgen dan kan een traject van loopbaanbegeleiding een goede stap zijn. Een loopbaantraject kan structuur geven in deze zoektocht. Het kan de werknemer inzicht bieden in: wie ben je, waar droom je van en wat heb je allemaal in huis? Het brengt de situatie zorgvuldig in beeld met behulp van een concreet plan van aanpak voor de nabije toekomst, waar opleiding of omscholing deel van kan uitmaken.

 

  • Rechtsgevoel kan in overleg met u en uw werknemer tot afspraken over loopbaan en scholing komen. Op deze wijze kunnen de voorwaarden, waarop een loopbaantraject en/of opleiding zal worden gevolgd, in overleg tussen werkgever en werknemer worden vastgesteld. Hebt u vragen of wilt u meer informatie omtrent loopbaanbegeleiding en/of opleiding, neem dan contact op met Mieke Bosma van Rechtsgevoel.

 

  • Een andere optie is een outplacementtraject. Dit biedt de werknemer de tijd en de ruimte om het ontslag te verwerken en te realiseren welke stappen naar ander werk genomen moeten worden. Een outplacementtraject kan deel uitmaken van een beëindigingsregeling, zo nodig in combinatie met sollicitatiebegeleiding. Bij de beëindiging van een dienstverband kan Rechtsgevoel namens de werkgever tot afspraken met de werknemer komen omtrent de voorwaarden, waarop het dienstverband wordt beëindigd  Bel of mail met Rechtsgevoel voor een afspraak!

 

Reacties van cliënten:


“De inbreng van Mieke heeft opgeleverd dat de betrokken mensen zich gekend voelen en zich weer bezig kunnen houden met waar het echt om gaat: het richten op herstel, reïntegratie of een nieuwe werkomgeving. Kortom vakwerk!”

“We zijn je dankbaar voor de zorg, kwaliteit en adviezen om in goed overleg tot deze beëindiging te komen, zodat de medewerker nu aan de slag kan met nieuwe toekomstplannen!”

2015-01-30 09.17.35

Meer weten over ontslag? Klik aan en lees verder!

Maak een afspraak voor juridisch advies op maat in een individuele ontslagsituatie!